Home Onze expertise

Digitalisering die werkt

We geloven in specialisatie. Voor branding en content kun je beter een ander bureau hebben. Design en development, daar ligt onze kracht. Die kracht gebruiken we voor het creëren van digitale producten waar mensen graag mee werken.

Dit zijn onze expertises:

Content management systeem (CMS)

Wij ontwikkelen alles headless. Dat betekent dat het beheer van content los staat van de plek waar deze zichtbaar gemaakt wordt. Traditioneel is het CMS de ‘achterkant’ van een publieke website. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Ook een mobiele app of een intranet kan gevoed worden vanuit een CMS. We kiezen in de meeste gevallen voor het Strapi CMS. Dit is een open-source en zeer gebruiksvriendelijk CMS, volledig geschreven in JavaScript.

Publieke websites

Publieke websites zijn de platformen die in ieder geval voor een deel openbaar bezocht kunnen worden. In sommige gevallen heeft een publieke website ook een afgeschermd gedeelte dat wij definiëren als een webportaal. Een publieke website heeft vaak twee doelstellingen.

Mensen informeren
Met behulp van statische content: deze verandert niet zo vaak. Ook kun je mensen informeren met dynamische content: bijvoorbeeld in de vorm van een liveblog of een kalender. Op deze manier kunnen mensen op de hoogte blijven van veranderende informatie.

Interactie bevorderen
Interactie op een publieke website kent vele vormen. Denk hierbij aan reageren op gepubliceerde content, aanmelden voor een evenement of het (beveiligd) insturen van gegevens.

Webportalen

Wij zien een webportaal als een beveiligde omgeving waarin de gebruiker allerlei taken kan uitvoeren. Denk hierbij aan een mijn-omgeving waarin persoonsgegevens beheerd worden en betalingen verricht worden. Of een online dossier waarin beveiligd gecommuniceerd wordt en voorkeuren doorgegeven worden. Vrijwel altijd is het zo dat een gebruiker hier een account heeft, bijvoorbeeld met DigiD. Ook is de beveiliging van data extra belangrijk, omdat het over persoonsgegevens gaat. We gebruiken hier onze JavaScript-based Viper technologie voor.

Mobiele apps

Wanneer je gaat ontwikkelen voor een smartphone heb je twee opties: een webapplicatie of een native app. Een webapplicatie kun je zien als een voor mobiel geoptimaliseerde website. Voordeel hiervan is dat de gebruiker hem niet hoeft te downloaden en updaten via de app store. Een native app is een app die je wel download via de app store. Het voordeel hiervan is dat we deze wat beter kunnen integreren met je telefoon. Bijvoorbeeld voor het gebruik van meldingen of het onthouden van gegevens. Daarom voelt een native app vaak wat intuïtiever in gebruik.

Omdat we alles headless ontwikkelen zorgen we ervoor dat content maar in één CMS beheerd hoeft te worden. Vervolgens kan het zowel op een publieke website als in een native app gebruikt worden.

Datakoppelingen

Organisaties gebruiken steeds meer systemen. Het wordt daarom steeds belangrijker dat die systemen in staat zijn om met elkaar ‘samen te werken’. Er moet één databron zijn die leidend is: als hier een wijziging plaatsvindt moet die automatisch zijn weg vinden naar eventuele kopieën van die brondata.

Ook moeten andere systemen in staat kunnen zijn om wijzigingen aan te brengen aan die data. Een gebruiker moet bijvoorbeeld via zijn mijn-omgeving zijn woonadres aan kunnen passen, terwijl dat adres in een ander systeem opgeslagen staat. Vervolgens moet die adreswijziging ook automatisch doorgegeven worden aan twee andere systemen waarin adressen gebruikt worden. Dit alles doe je met datakoppelingen.

AWS cloud

Websites, webportals en mobiele apps draaien op een server. Na uitgebreide testen hebben wij ervoor gekozen om alles wat we ontwikkelen onder te brengen bij Amazon Webservices (AWS). Dit heeft een aantal redenen:

Compliant
De datacentra staan in de EU en bieden ons de mogelijkheid om volledig ISO 27001 compliant te werken.

Beveiliging en performance
AWS is simpelweg koploper op het gebied van veiligheid en performance. Ook wordt dit voortdurend doorontwikkeld waarbij marktpartijen zoals wij betrokken worden voor het beste resultaat.

Flexibiliteit
AWS biedt ongekende flexibiliteit in het beheer van de infrastructuur. Zo kunnen we de inrichting optimaal afstemmen op de gebruikte techniek in software. Ook kunnen we makkelijker inspelen op uitzonderlijke situaties zoals verwachte piekdrukte.

Meer weten over samenwerken met ons?

Neem contact op met Nick