Webbio Logo

Webbio in vogelvlucht

We stelden onszelf de vraag: als je weinig tijd hebt maar je wilt Webbio goed leren kennen, wat moet je dan van ons weten? Dat vind je op deze pagina.

HET KAN OOK ANDERS

Agencies zeggen te vaak 'ja'

Bij bureaus werken slimme, creatieve mensen. Zij hebben doorgaans eigen manieren van werken ontwikkeld waarmee ze kunnen uitblinken. Bij complexe projecten is samenwerking echter de sleutel tot succes. Een gebrek aan coördinatie en uniformiteit leidt tot fouten die hersteld moeten worden. Dat zorgt voor frictie in de relatie met opdrachtgevers. 

Wij geloven dat het anders kan, en anders moet. We nemen projecten alleen aan als ze binnen onze expertise en werkprocessen passen. Want alleen dan kunnen we onze opdrachtgevers en onszelf blij maken.

Zo werken we al 13 jaar

Onze principes

Technieken, projectmethodes en platformen veranderen voortdurend. Maar vanaf dag 1 dat Webbio is opgericht zijn vijf dingen hetzelfde gebleven. Iedere collega en samenwerkingspartner wordt beoordeeld op de vraag: in hoeverre vinden we elkaar in de dingen die voor Webbio het allerbelangrijkste zijn:

 • Efficiënt met resources
 • Actief zoeken naar kansen
 • We behalen áltijd resultaat
 • Geen compromis op kwaliteit
 • We worden blij van elkaar

Deze waarden zijn de basis voor álles wat we bedenken, beslissen en ondernemen. Daarom is het delen van deze waarden tussen alle mensen voor ons van het grootste belang.

GOED WERKGEVERSCHAP

Onze cultuur

De klant is koning, en onze collega’s ook. Daarom hebben collega’s inspraak in vrijwel elke beslissing. We vragen actief naar bezwaren maar gaan niet eindeloos polderen, omdat iedereen weet dat er snel weer een nieuwe kans komt om zijn stempel ergens op te drukken. Enerzijds is de cultuur informeel genoeg om je 100% veilig te voelen iets voor te stellen, zelfs als je niet zeker weet of het een goed idee is. Anderzijds is de cultuur formeel genoeg om elkaar, het werk en de opdrachtgevers heel serieus te nemen.

Dit alles heeft ertoe geleid dat plezier maken een belangrijke factor binnen Webbio is. Iedereen organiseert wel wat gedurende een jaar:

 1. Maandelijkse lanparty waarin we verschillende games in tournooivorm spelen;
 2. Jaarlijkse zomeruitje: denk aan real-life Wipe Out, varen of airsoften gecombineerd met overnachting en BBQ;
 3. Jaarlijkse skiweekend naar Tirol.

ONZE VISIE OP EEN TEAM DAT WERKT

Communicatief & passie voor digital

Webbio heeft een team dat werkt. Op het werk én daarbuiten. Het verloop is laag en er wordt niet geklaagd over hoe ‘ze’ (het MT) het nou weer bedacht hebben. Hoe we dat doen? We zoeken mensen die A) onze kernwaarden delen B) goed kunnen communiceren (ja, er zijn ook developers die dit heel goed kunnen) en C) een passie voor digital hebben.

De kwaliteit van een project wordt namelijk oneindig veel beter als een developer zich óók thuis op de bank stoort aan het feit dat zijn iPhone vijf keer aangeeft dat er “geen iCloud reservekopie gemaakt is” en daar een oplossing voor bedenkt. Daarom hebben developers met digitale hobbies, gebruiksvriendelijke hobbies of gestructureerde hobbies een streepje voor bij ons. Zo handelt de één in computer-onderdelen en speelt de ander in een CoD kampioenschap.

INNOVATIE

Wekelijks vernieuwen

Iedere Webbiot mag een aantal uur per week besteden aan leren & innoveren. Omdat het niveau van de mensen heel hoog is worden deze uren vooral ingezet om gezamenlijke ideeën te bedenken en te realiseren. Een greep uit de resultaten:

 1. DocDash. Systeem om grote hoeveelheden input-bestanden van klanten te ontvangen, beoordelen, de voortgang te bewaken en herinneringen uit te sturen.
 2. Kwik. Vijf jaar geleden realiseerden we al het trigger-response systeem voor interactie met bezoekers. Daarmee kreeg een bezoeker bijvoorbeeld bij een 2e visit binnen 60 dagen een subtiele hint naar zijn vorige bezoek.
 3. Sunrise. In deze applicatie kun je een design klaarzetten, versiebeheer voeren en kan een klant feedback geven die direct in ons PM systeem als taak aangemaakt wordt.
 4. Viper. De toolkit die de basis vormt van veel van onze projecten. Werkprocessen, kwaliteit-checks en pre-built componenten om snel een PWA te realiseren met een React front-end en een Node.js back-end.

 

Namens Webbio geplant:

80 Trees

Spreekt ons verhaal je aan?

 

We zoeken nieuwe teamleden!

Lees hier wat dit alles betekent voor werken bij Webbio.

 

Stuur een mail

info@webbio.nl

Direct bellen

024 820 02 31