Webbio Logo

Provincie Gelderland

Gelderland heeft als grootste provincie van Nederland een enorme hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden. Daarin heeft zij te maken met zo’n beetje alle doelgroepen die er zijn: van burger tot bedrijfsleven. Voor complexe websites zoals deze werken we met het Strapi CMS.

Stakeholders

Burger bezoekers

Bezoekers met een (visuele) beperking

Professionele bezoekers

Contentbeheerders

Medewerkers van de Provincie Gelderland

Doelen

  • Snel vinden wat je zoekt, waar het ook over gaat
  • Eenvoudig beheer van de content met daarin diverse soorten rollen, denk aan een tijdelijke freelancer
  • Betrouwbare beveiliging & performance
  • Toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen, ook als zij een (visuele) beperking hebben
  • 100% AVG-proof
  • Toekomstproof, ook bij nieuwe eisen en wensen

Belangrijkste epics

01 / 09

Automatische ZIP files voor WOB-verzoek

Een WOB-verzoek gaat gepaard met heel veel grote PDF bestanden. Middels deze functie wordt hier automatisch een ZIP-file van gemaakt.

Epic formaat:

Reactiemogelijkheid

Bij alle content types in de website is het mogelijk om een reactiemogelijkheid in te schakelen als interactie wenselijk is. Er zit ook een moderate-functie in om ongewenste reacties tegen te gaan.

Epic formaat:

Zoeken en filteren

Geavanceerde zoek- en filterfunctie die aan de achterkant eenvoudig te beheren en aan de voorkant eenvoudig te gebruiken is.

Epic formaat:

Interne notities

Beheerders kunnen in het CMS interne notities maken die gekoppeld zijn aan een pagina. Dit is handig wanneer het beheer op een pagina door meerdere mensen gevoerd wordt. Deze informatie is uiteraard niet toegankelijk voor het publiek.

Epic formaat:

Subsites beheren

Alle subsites kunnen vanuit één omgeving beheerd worden. Met geavanceerde rechten en rollen kunnen hele subsites of zelfs delen daarvan afgeschermd worden voor beheerders.

Epic formaat:

Modulaire opbouw frontend pagina’s

De opbouw van de pagina’s gebeurd op een modulaire manier. Dit vergroot de flexibiliteit en verlaagt de kosten.

Epic formaat:

Migreren van content

Om handmatig werk te besparen zijn diverse typen content volautomatisch gemigreerd naar het nieuwe CMS.

Epic formaat:

Accessibility

Het is belangrijk dat de website zo toegankelijk mogelijk is. Ook voor mensen met een (visuele) beperking. Zo maken we gebruik van readspeaker en zorgen we voor de juiste contrastwaarden van teksten. Dit alles volgens de WCAG richtlijnen.

Epic formaat:

Ophalen en presenteren van XML data

Gelderland.nl maakt gebruik van data uit diverse externe bronnen. Denk aan de actuele agenda van de Gedeputeerde Staten. Met een custom plugin halen we deze data automatisch op uit hun bronsystemen middels XML bestanden.

Epic formaat:

Onze AWS werkzaamheden

Bij Provincie Gelderland hebben we ons gericht op het creëren van een hoge beschikbaarheid en flexibiliteit van ons platform, wat mogelijk is gemaakt door AWS Elastic Container Service voor auto-schaalbare containers en een client-server architectuur voor onafhankelijke schaling van diensten. We hebben ook een Cloud-Native oplossing ontwikkeld ter vervanging van onze verouderde FTP-connectie, waardoor het delen van besluitdocumenten van de provincie efficiënter en veiliger wordt.

Voor de optimalisatie van load balancing en het waarborgen van sterke beveiliging tegen online dreigingen, gebruiken we AWS Elastic Load Balancer en AWS Web Application Firewall. Bovendien versterken we onze beveiligingsmaatregelen door integratie met AWS Security Hub en AWS DevOps Guru, wat ons een uitgebreid overzicht biedt van de operationele gezondheid en beveiligingsstatus van onze infrastructuur.

Qua dataopslag hebben we gekozen voor een AWS RDS MySQL-cluster in een Multi-AZ-architectuur, wat de continuïteit en hoge beschikbaarheid van onze database garandeert met behulp van een RDS Proxy. Media-inhoud wordt snel en efficiënt gedistribueerd via AWS CloudFront, met AWS S3 als oorsprong. Deze gecombineerde inzet van AWS-oplossingen, inclusief onze Cloud-Native oplossing voor documentdeling en geavanceerde monitoring- en beveiligingstools zoals Security Hub en DevOps Guru, vormt de robuuste basis van Provincie Gelderland's infrastructuur. Dit stelt ons niet alleen in staat om de huidige vereisten aan te kunnen, maar bereidt ons ook optimaal voor op toekomstige uitdagingen en groei.

Iemand spreken die de diepte in kan?

Neem contact op met Nick

024 820 02 31
info@webbio.nl

Stuur een mail

info@webbio.nl

Direct bellen

024 820 02 31