Home Wanneer bel je ons?

Wanneer bel je ons?

Je belt ons wanneer je klanten wilt stimuleren om actief samen te werken met jouw organisatie. Niet omdat ze dit moeten, maar omdat ze dat graag willen.

We weten namelijk dat klanten in ruil voor snelheid, gebruiksgemak en extra mogelijkheden maar al te graag een deel van hun eigen klantbediening overnemen. Ze doen het dagelijks, bijvoorbeeld neerzettoestemming geven voor een pakketje vanuit de file of het beheren van zakelijke verzekeringen via een mijn-omgeving.

Organisaties met een intuïtief webportaal besteden minder tijd aan eenvoudige taken, zien in de data wat hun klanten willen en bieden hun klanten opties die ze nergens anders kunnen krijgen. En dat merk je onderaan de streep.

De teller staat op 250+ projecten
logo
logo
logo
logo
logo
logo

Vijf use cases van een webportaal

Uiteraard kan een webportaal ook meerdere use cases combineren.

Use case 1: Communicatie

Jullie willen bijvoorbeeld

Jullie klanten kunnen daarom

Communiceren in een klantportaal:

 • Kunnen communiceren én samenwerken met klanten tegelijk.
  Videobellen vanuit de mijn-omgeving waarbij ik tijdens het gesprek al mijn klantgegevens kan inzien.
 • Vragen, storingen en problemen efficiënter kunnen afhandelen en de klant daarbij een goed gevoel geven.
  Via een link per sms op mijn smartphone naar een vragen-app gaan. Ik voeg eenvoudig een foto bij of neem een spraakbestandje op en geef aan hoe mijn vraag beantwoord dient te worden.
/02
 • Jullie willen bijvoorbeeld Kunnen communiceren én samenwerken met klanten tegelijk.
  Jullie klanten kunnen daarom Videobellen vanuit de mijn-omgeving waarbij ik tijdens het gesprek al mijn klantgegevens kan inzien.
 • Jullie willen bijvoorbeeld Vragen, storingen en problemen efficiënter kunnen afhandelen en de klant daarbij een goed gevoel geven.
  Jullie klanten kunnen daarom Via een link per sms op mijn smartphone naar een vragen-app gaan. Ik voeg eenvoudig een foto bij of neem een spraakbestandje op en geef aan hoe mijn vraag beantwoord dient te worden.
use case 2. Gegevens uitwisselen

Jullie willen bijvoorbeeld

Jullie klanten kunnen daarom

Gegevens uitwisselen in een klantportaal

 • Op een overzichtelijke manier input zoals documenten verzamelen en terug kunnen sturen naar een klant, zonder steeds de vraag te krijgen of iets al compleet is.
  In een simpel dashboard zien wat ik aan moet leveren, waaraan deze documenten moeten voldoen en dit veilig uploaden of doorgeven.
 • Digitale assets zoals documenten, foto's of andere bestanden beschikbaar stellen voor een bepaalde groep klanten of partners, maar niet aan de hele wereld.
  Eenvoudig inloggen (eventueel met een eenmalige link) waarna ik alles wat ik nodig heb kan vinden. Ik kan dit direct downloaden, of naar mezelf e-mailen als ik dat makkelijk vind.
/02
 • Jullie willen bijvoorbeeld Op een overzichtelijke manier input zoals documenten verzamelen en terug kunnen sturen naar een klant, zonder steeds de vraag te krijgen of iets al compleet is.
  Jullie klanten kunnen daarom In een simpel dashboard zien wat ik aan moet leveren, waaraan deze documenten moeten voldoen en dit veilig uploaden of doorgeven.
 • Jullie willen bijvoorbeeld Digitale assets zoals documenten, foto's of andere bestanden beschikbaar stellen voor een bepaalde groep klanten of partners, maar niet aan de hele wereld.
  Jullie klanten kunnen daarom Eenvoudig inloggen (eventueel met een eenmalige link) waarna ik alles wat ik nodig heb kan vinden. Ik kan dit direct downloaden, of naar mezelf e-mailen als ik dat makkelijk vind.
use case 3. Procesbeheer

Jullie willen bijvoorbeeld

Jullie klanten kunnen daarom

Procesbeheer in een klantportaal

 • Minder tijd besteden aan servicetelefoontjes, en meer aan zogenaamde value calls waarin we de klant helpen met een oplossing.
  Zelfstandig mijn gesprekken met een adviseur inplannen. De communicatie die vervolgens automatisch mijn kant op komt is zo goed dat mijn verwachtingen volledig gemanaged zijn.
 • Zorgen dat compliant werken met bepaalde regelgeving of spelregels van een keurmerk zo min mogelijk effort kost.
  In een overzichtelijk dashboard mijlpalen in een proces goedkeuren, en de benodigde documentatie uploaden die laat zien dat ik ook aan de eisen heb voldaan.
/02
 • Jullie willen bijvoorbeeld Minder tijd besteden aan servicetelefoontjes, en meer aan zogenaamde value calls waarin we de klant helpen met een oplossing.
  Jullie klanten kunnen daarom Zelfstandig mijn gesprekken met een adviseur inplannen. De communicatie die vervolgens automatisch mijn kant op komt is zo goed dat mijn verwachtingen volledig gemanaged zijn.
 • Jullie willen bijvoorbeeld Zorgen dat compliant werken met bepaalde regelgeving of spelregels van een keurmerk zo min mogelijk effort kost.
  Jullie klanten kunnen daarom In een overzichtelijk dashboard mijlpalen in een proces goedkeuren, en de benodigde documentatie uploaden die laat zien dat ik ook aan de eisen heb voldaan.
use case 4. Administratie

Jullie willen bijvoorbeeld

Jullie klanten kunnen daarom

Administratie in een klantportaal

 • Flexibel zijn op administratief vlak, zodat betalen voor onze producten of diensten nog beter in het proces van de klant past.
  Inloggen in een financiële mijn omgeving waarin ik zaken die ik inkoop kan toewijzen aan een bepaald project, en direct kan koppelen aan mijn boekhoudsoftware. Ook kan ik de verwachte kosten voor de komende 3 maanden zien.
 • Geen tijd meer besteden aan het beheren van klantgegevens in ons CRM.
  Heel eenvoudig mijn bedrijfsgegevens en de rechten, rollen en namen van collega's zelf aanpassen in mijn webportaal.
/02
 • Jullie willen bijvoorbeeld Flexibel zijn op administratief vlak, zodat betalen voor onze producten of diensten nog beter in het proces van de klant past.
  Jullie klanten kunnen daarom Inloggen in een financiële mijn omgeving waarin ik zaken die ik inkoop kan toewijzen aan een bepaald project, en direct kan koppelen aan mijn boekhoudsoftware. Ook kan ik de verwachte kosten voor de komende 3 maanden zien.
 • Jullie willen bijvoorbeeld Geen tijd meer besteden aan het beheren van klantgegevens in ons CRM.
  Jullie klanten kunnen daarom Heel eenvoudig mijn bedrijfsgegevens en de rechten, rollen en namen van collega's zelf aanpassen in mijn webportaal.
Use case 5. Online proposities

Jullie willen bijvoorbeeld

Jullie klanten kunnen daarom

Klantportaal als propositie

 • Onze klanten in staat stellen om zelf alle content die ze via onze platformen aanbieden te beheren.
  Inloggen in mijn webportaal waar ik al mijn advertenties, artikelen en pagina's kan toevoegen, verwijderen en wijzigen.
 • Onze klanten een app geven waarmee ze onze fysieke producten kunnen besturen.
  In een beveiligde app kan ik alle installaties in mijn huis of kantoorpand zoals de verwarming, luchtverfrissing, sloten en het alarm bedienen.
/02
 • Jullie willen bijvoorbeeld Onze klanten in staat stellen om zelf alle content die ze via onze platformen aanbieden te beheren.
  Jullie klanten kunnen daarom Inloggen in mijn webportaal waar ik al mijn advertenties, artikelen en pagina's kan toevoegen, verwijderen en wijzigen.
 • Jullie willen bijvoorbeeld Onze klanten een app geven waarmee ze onze fysieke producten kunnen besturen.
  Jullie klanten kunnen daarom In een beveiligde app kan ik alle installaties in mijn huis of kantoorpand zoals de verwarming, luchtverfrissing, sloten en het alarm bedienen.
Daag ons uit
Zie je kansen voor een webportaal?

Grote kans dat we al eens met een vergelijkbare uitdaging te maken hebben gehad. Klanten zijn veel vaker dan je zou denken bereid om actief te participeren in hun eigen klantbediening.

Leg ons je uitdaging voor en we denken graag met je mee. Lees hier hoe we samenwerken.