Home Diensten Websites op maat

Websites op maat

Een website op maat laten maken? Een website is méér dan alleen een online visitekaartje. Het is de basis van jullie (online) business. Een website moet er niet alleen goed uitzien, het moet ook zijn doelen nastreven. Voldoet de huidige website niet meer aan alle wensen? Of zijn jullie klaar voor een volgende stap? Tijd voor actie.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Soorten websites

image description
Informatieve websites

Dit type website heeft als doel bezoekers te informeren over jullie bedrijf en/of diensten. Een informatieve website vertelt een verhaal. Wij zorgen ervoor dat jullie dit verhaal zo goed mogelijk kunnen vertellen. Zo houden jullie niet alleen alle bestaande klanten op de hoogte, maar ook potentiële nieuwe contacten.

image description
Webshop

Een webshop is een website die de mogelijkheid geeft online producten te verkopen. Het centrale middelpunt van jouw (toekomstige) e-commerce. Wij zorgen voor een optimale omgeving zodat bezoekers hun virtuele winkelwagentje kunnen vullen en hun bestelling online kunnen afronden.

image description
Catalogus website

Bij een catalogus website wordt er net als bij een webshop het productaanbod getoond. Het grote verschil is echter dat er geen afrekenmodule in de website is ingebouwd. Verder beschikt dit type website over alle onderdelen om een assortiment goed tot zijn recht te laten komen.

image description
Campagne websites

Snel een goed converterende campagnewebsite nodig? Lopen jullie ook constant aan tegen de beperkingen van jullie huidige CMS? Een CMS met onze modulaire werkwijze stelt jullie online marketeers in staat om razendsnel nieuwe landingspages te creëren voor (offline) campagnedoeleinden.

image description
Intra- of extranet

Intranet is het gebruik van internet maar dan in een (beveiligde) privé omgeving binnen een organisatie. Bij een extranet kunnen ook  gemachtigde gebruikers van buiten de organisatie informatie inzien. Zo is er altijd grip op de beschikbaarheid van gevoelige bedrijfsinformatie.

image description
'Mijn' omgeving

Een Mijn Omgeving is een extensie op de reguliere website. Binnen deze klantomgeving kan alle specifieke informatie van de desbetreffende klant worden opgeslagen en worden getoond.

Combinatie of andere maatwerk oplossing

Hebben jullie behoefte aan een totaal ander soort type website? Of wellicht een combinatie van één of meerdere varianten? Laat ons jullie wensen weten, dan komen wij met een maatwerkoplossing.

Meer over alle website oplossingen

SCRUM projectmanagement

Wij werken graag samen met onze klanten. En dat doen we door te SCRUMMEN. Deze werkmethode gebruiken we bij al onze projecten. Het grote voordeel bij SCRUM is dat er gewerkt wordt met zogenoemde sprints. Iedere twee weken worden er zaken opgeleverd en gepresenteerd. Zo krijgen jullie dus al snel een goed beeld van het project. Verwachtingen worden op die manier gemanaged en prioriteiten eenvoudig in kaart gebracht.

Eigenschappen SCRUM

 1. Snel zichtbaar resultaat;
 2. Prioriteiten stellen en bijstellen;
 3. Achteraf testen in plaats van vooraf;
 4. Ruimte voor nieuwe inzichten;
 5. Lagere kosten.
Meer over SCRUM projectmanagement

De fases van website ontwikkeling

 • 01. Kick-off

  Bij de start van een traject hoort een kick-off. Tijdens deze fase vormen we het team en gaan we dieper in op jullie wensen en verwachtingen. Ook zullen we alles vertellen over hoe wij het project aan gaan pakken. Onze werkwijze volgens SCRUM projectmanagement speelt hierbij een belangrijke rol. Na deze fase weten jullie precies wat je van ons kunt verwachten en zijn alle eventuele vragen beantwoord en kan het traject echt van start.

 • 02. Definitie & Design

  In deze fase zorgen wij ervoor dat ideeën vorm gaan krijgen. Alle geïnventariseerde wensen worden op deze manier concreet gemaakt. Ook presenteren wij in deze fase het design van de nieuwe website. Zo hebben jullie al snel een totaalbeeld van waar we naar toe gaan werken en zijn we klaar voor de realisatie.

 • 03. Realisatie

  Tijdens de realisatie fase gaan we echt aan de slag met het bouwen van de nieuwe website. Deze fase bestaat uit front-end en backend development. Bij front-end development worden de designs vertaald naar een werkende user-interface (voorkant van de website). Backend development betreft het systeem wat de website werkend maakt (achterkant van de website). Uiteindelijk wordt alles getest en is de website na deze fase klaar voor release.

 • 04. Doorontwikkeling & Beheer

  Na de eerste release gaat de ontwikkeling van de nieuwe website natuurlijk gewoon door. De wereld van de webontwikkeling staat nooit stil. Wij gaan er samen met jullie voor zorgen dat jullie website met deze ontwikkeling mee blijft groeien. Wij blijven met jullie meedenken over het uitbreiden of verbeteren van de website. Daarnaast dragen wij zorg voor het beheer van de website. Mochten er problemen zijn, dan lossen wij deze voor jullie op. Dit wordt allemaal in een Service Level Agreement (SLA) vastgelegd.

Eigenschappen

Waarom door Webbio een website laten bouwen?

Beheersbare website

Jullie willen niet voor elk wissewasje het webbureau moeten bellen. Daarom stemmen wij van te voren af welke elementen wel en niet door jullie zelf beheerd kunnen worden. Zo blijft de website goed beheersbaar en gebruiksvriendelijk voor jullie medewerkers.

Toekomstbestendig

Websites zoals we deze nu kennen bestaan straks niet meer. Headless werken met JavaScript is de toekomst. Over 5 jaar doet iedereen het, dus wij starten nu alvast met jullie. Zo wordt de nieuwe website een stevig fundament, gericht op de toekomst.

Vast team in Nederland

In tegenstelling tot veel andere webbureaus, zijn onze medewerkers allemaal vanuit Nederland (Nijmegen) actief. Jullie krijgen een vast team tot je beschikking dat fysiek naast elkaar zit en helemaal op elkaar is ingespeeld. Overzichtelijk en korte lijnen.

ISO 9001:2015 gecertificeerd

Webbio is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Onze ISO certificering biedt klanten meer zekerheid omtrent de geleverde kwaliteit. Ook werken we volledig GDPR-proof. Zo zijn jullie er zeker van dat wij voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen.

Veelgestelde vragen

 • Wat kost een nieuwe website en hoe offreert Webbio?

  De kosten van een nieuwe zakelijke website zijn uiteraard volledig afhankelijk van de vraag die jullie hebben. Doordat het echt maatwerk is wat we leveren, werken niet op een fixed-price basis, maar zorgen in het offerte-traject -op basis van een aantal gesprekken- voor een duidelijk min-max begroting. In deze begroting wordt per onderdeel van het traject aangegeven hoeveel tijd wij nodig denken te hebben op basis van jullie vraag en onze ervaring met andere trajecten. Wij vragen commitment op deze begroting, zodat we een duidelijke budgetrange helder hebben waar we binnen moeten blijven.

 • Hoe lang duurt een traject voor een nieuwe website?

  De ontwikkeling aan een website is nooit klaar. De vraag is; wat willen jullie als organisatie in een eerste release online hebben staan? We merken dat gedurende onze ontwikkeltrajecten, de opdrachtgever nieuwe inzichten krijgt door te sparren met onze specialisten. Hier moet ruimte voor zijn. Door het stellen van prioriteiten op basis van business value, kosten en een eventuele deadline worden bepaalde features wel of juist niet meegenomen in een eerste release. Een campagnewebsite kan bij wijze van spreke binnen een maand online zijn, terwijl de eerste release van een groot e-commerce platform gemakkelijk een jaar op zich kan laten wachten.

  Door een gezonde combinatie van efficiëntie en maatwerk zijn wij in staat om onderdelen met bijvoorbeeld minder business value sneller te realiseren door bijvoorbeeld componenten te gebruiken die we reeds doorontwikkeld hebben. We zetten middelen (geld / tijd) in op de juiste plekken, waardoor we snel naar een eindresultaat op maat kunnen werken. Wij zijn erg flexibel, maar wij staan volledig achter ons eigen specialisme. Dit betekent dat wij nooit haastwerk af zullen leveren en heel transparant zijn over het feit of een deadline haalbaar is of niet.

 • Zijn de websites van Webbio SEO-proof?

  Wij als geen ander begrijpen hoe belangrijk het is om zoekmachines -zoals Google- in staat te stellen om publiek toegankelijke websites organisch te laten indexeren. We zetten een combinatie van verschillende tools in om dit te bereiken. Daarnaast willen we de marketeers die met de websites aan de slag gaan alle vrijheid geven om de pagina’s snel en volledig te voorzien van de juiste data. Door nauw samen te werken met partners op het gebied van online marketing en content creatie hebben wij ondertussen bewezen dat de platformen die we afleveren voldoen aan de laatste standaarden op het gebied van SEO.

 • Host Webbio de nieuwe website zelf?

  Bij voorkeur wel. Het realiseren van een website is 1 ding, maar het op een efficiënte manier doorontwikkelen en onderhouden er van is een heel ander ding. Deployment van nieuwe features, ervoor zorgen dat de website online blijft (veiligheid) en dat hij snel blijft is een vak apart. Wanneer wij zelf de hosting van het gerealiseerde platform verzorgen, doen wij dit altijd via AWS (Amazon) en houden dit dan in eigen beheer. Uiteraard begrijpen wij dat sommige organisaties al een goede hosting partner hebben, of dat ze de hosting om verschillende (interne) redenen in eigen beheer willen houden. Hier kunnen wij heel flexibel in zijn en gaan samen met jullie kijken wat de mogelijkheden zijn om tot een efficiënte en veilige oplossing te komen.

 • Kan die nieuwe website gekoppeld worden met andere systemen?

  Een dikke vette ja! Door onze headless manier van werken en technische architectuur zijn de websites die wij opleveren uitermate geschikt om data uit te wisselen met andere systemen zoals een CRM, ERP, boekhoudsysteem, PIM systeem, Magento (e-commerce) systeem en ga zo maar door. Ook hebben wij veel ervaring met tools zoals Zapier en Azuqua om dataflows te automatiseren. Veel koppelingen hebben wij zelfs al op de plank liggen en kunnen wij direct inzetten.

 • Zijn de websites van Webbio AVG-proof?

  Uiteraard. We zetten o.a. Cookiebot en Google Tag Manager in om ervoor te zorgen dat de informatie van en over de bezoekers van jullie website op een manier wordt gebruikt die de bezoeker zelf aangeeft. Volledig in lijn met de GDPR. Wij kunnen ook adviseren over het gebruik van bijvoorbeeld een Privacy Policy of Disclaimer op de website.

 • Lost Webbio eventuele problemen na release van de website op?

  Wanneer jullie een samenwerking met ons aangaan, worden jullie een partner. Een partnerschap betekent dat we altijd sturen op langlopende relatie met onze opdrachtgever. Na een eerste release -wanneer de website bij ons in beheer komt- stellen we samen met jullie een Service Level Agreement (SLA) op. In het SLA worden alle afspraken gemaakt die betrekking hebben op het oplossen van problemen, het leveren van service, communicatie, de hosting enzovoort. Op deze manier is het voor ons als partners heel duidelijk hoe we met elkaar omgaan en wat ieders plichten en rechten zijn.

Contact

Overwegen jullie een website op maat te laten maken voor jullie organisatie? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Je kunt ons ook bellen op 024 8200 231

  • Dit móeten we mededelen:
   Wanneer je op versturen drukt ga je akkoord met ons privacy policy.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Wat we nog meer goed kunnen
image description
Websites op maat
image description
Webapplicaties

Kleine en grote systemen met specifieke functies zoals een CRM systeem of een intranet. Vaak gekoppeld met andere (interne) applicaties.

Lees meer
image description
API's

Gegevens uitwisselen tussen verschillende systemen. Vaak gericht op efficiënter werken door handmatige taken te elimineren.

Lees meer