Home Diensten Webapplicaties

Webapplicaties

Flexibele systemen voor intern of extern gebruik

Digitale transformatie

Digitaal werken is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Uren worden digitaal geregistreerd en facturen per e-mail verzonden, medewerkers chatten online met elkaar en producten worden in een digitaal voorraadsysteem beheerd. Vrijwel elk proces van de moderne organisatie heeft een digitaal component. Vroeger schaften organisaties dure softwarepakketten aan die on-site konden draaien omdat dit veiliger was. Later koos men steeds vaker voor SaaS oplossingen omdat dit veel goedkoper was en de kosten niet allemaal voorgefinancierd hoefden te worden.

Het probleem is dat de ene organisatie de andere niet is. Zo zien we vaak dat een Microsoft pakket veel te uitgebreid is voor de specifieke wens van een bedrijf, terwijl een eenvoudige SaaS oplossing weer nét niet flexibel genoeg is. In heel veel gevallen biedt een webapplicatie in dit soort gevallen uitkomst. Zeker wanneer de volgende factoren van belang zijn:

Snelheid van implementatie


Door op basis van SCRUM in korte sprints te werken kunnen we heel snel zichtbaar resultaat laten zien. Dit verkort de implementatietijd enorm, omdat we snel met een minimum viable product aan de slag kunnen met het behalen van echte resultaten en verzamelen van feedback.

Er is wel budget, maar niet oneindig


Met de grote systemen van bekende softwaremerken kun je niet aan de slag als je budget onder de €150.000 ligt. Doordat heel veel voorwerk in JavaScript al gedaan is kunnen developers heel snel naar concrete resultaten toewerken. Dit verlaagd het benodigde budget.

Je wilt tussentijds bij kunnen sturen


Een van de belangrijkste voordelen van werken in sprints is dat je tussentijd heel veel mogelijkheid hebt tot bijsturen. Zo voorkom je het risico dat er heel veel uren besteed worden aan het uitwerken van een functie die uiteindelijk niet werkbaar is in de praktijk.

Er moeten gegevens uitgewisseld worden met andere (interne of externe) systemen


We realiseren alle webapplicaties in JavaScript. Dit maakt het veilig uitwisselen van gegevens een stuk eenvoudiger dan bij veel andere talen.

De gebruiksvriendelijkheid van het systeem is belangrijk


We maken een UX-design op maat voor alle webapplicaties die we opleveren. Sommige onderdelen kunnen we hergebruiken, andere niet. Je betaalt op deze manier nooit te veel, terwijl je wel de voordelen hebt van een écht gebruiksvriendelijke interface. Dit bevordert de adoptie van het systeem enorm.

Webbio is de juiste partner dáár waar de belangen groot zijn, de beslissers geen zin hebben in halve maatregelen en resultaat echt belangrijk is. Wil je meer weten over onze agile werkwijze op basis van SCRUM, dan lees je dat hier.

Typische uitdagingen rond webapplicaties

 • We willen een applicatie die werkt op álle apparaten

  We willen een applicatie die werkt op álle apparaten

  Het nadeel van desktop software is dat het mobiel niet te gebruiken is en het nadeel van een native smartphone app is dat deze op desktop niet te gebruiken is. Een webapplicatie kan op élk apparaat met een browser (smartphone, tablet én computer) gebruikt worden.

 • We hebben een flexibel systeem nodig dat doorontwikkeling laagdrempelig maakt

  We hebben een flexibel systeem nodig dat doorontwikkeling laagdrempelig maakt

  Door met een JavaScript-based webapplicatie te werken heb je geen peperdure consultants of aanvullende licenties nodig in de toekomst. We inventariseren op dat moment samen de nieuwe wensen en bouwen laagdrempelig voort op hetgeen dat er al staat, omdat we hier altijd rekening mee gehouden hebben.

 • We willen een aantal handmatige taken automatiseren

  We willen een aantal handmatige taken automatiseren

  Vaak zien we dat medewerkers bij klanten veel onnodige handelingen verrichten. Door bepaalde systemen volautomatisch met elkaar te laten ‘samenwerken’ kunnen veel manuele handelingen worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het bijwerken van voorraadgegevens of productdetails in een online catalogus.

 • We willen de data die we hebben effectiever inzetten in de organisatie

  We willen de data die we hebben effectiever inzetten in de organisatie

  Data is pas waardevol zodra er ook iets mee gedaan wordt. Denk bijvoorbeeld aan een dashboard met interne managementinformatie of een overzicht van de effectiviteit van bepaalde externe campagnes.

We helpen bedrijven ook met:
image description
Webapplicaties
Deze pagina bekijk je nu.
image description
API's

Gegevens uitwisselen tussen verschillende systemen. Vaak gericht op efficiënter werken door handmatige taken te elimineren.

Lees meer
image description
Websites op maat

Websites en platformen die méér zijn dan een online visitekaartje. Denk aan een productcatalogus of high-traffic blog.

Lees meer
Een digital consultant spreken?
Neem contact op met Nick