Home Diensten API’s

API's

Veilig gegevens uitwisselen tussen systemen

Systemen beter samen laten werken

Omdat steeds meer deelprocessen van organisaties een digitale component bevatten gaan bedrijven steeds meer software gebruiken. Die software is er in allerlei soorten en maten en van allerlei leveranciers. Door de jaren heen zijn vaak heel veel verschillende systemen in gebruik genomen. Doorgaans is het niet mogelijk en niet wenselijk om verschillende systemen samen te voegen zodat ze beter zouden samenwerken. Redenen hiervoor lopen uiteen van nog lopende contracten met leveranciers tot het feit dat er geen beter alternatief is of dat er geen budget is om zelf iets nieuws te ontwikkelen.

Vaak kunnen processen tóch beter op elkaar afgestemd worden door de verschillende systemen samen te laten werken. Middels een Application Programming Interface (API) kunnen veel systemen op een veilige manier gegevens uitwisselen. Hiermee kun je heel veel manuele taken besparen.

Sneller ontwikkeld

Naast het beter laten samenwerken van bestaande systemen zien we het gebruik van API’s sowieso sterk toenemen. Juist ómdat je webapplicaties heel eenvoudig kunt laten samenwerken middels een API is dit vaak een goede oplossing. Je kunt op die manier namelijk hele kleine en specifieke webapplicaties ontwikkelen die heel goed zijn in datgene waar ze voor bedoeld zijn. Dit verkort de time-to-market en scheelt enorm in het benodigde budget.

Webbio is de juiste partner dáár waar de belangen groot zijn, de beslissers geen zin hebben in halve maatregelen en resultaat echt belangrijk is. Wil je meer weten over onze agile werkwijze op basis van SCRUM, dan lees je dat hier.

Typische uitdagingen rond API's

 • We willen minder handmatig werk in ons recruitment systeem

  We willen minder handmatig werk in ons recruitment systeem

  Door een recruitment systeem zoals RAET of Bullhorn te koppelen aan de website kun je vacatures volautomatisch publiceren en sollicitaties ontvangen. Je kunt zelfs individuele campagnes op bijvoorbeeld LinkedIN herleiden naar de kans dat een kandidaat aangenomen wordt. Zo kun je jullie HR campagnebudget optimaal inzetten.

 • We willen minder afhankelijk worden van Excel

  We willen minder afhankelijk worden van Excel

  Microsoft Excel speelt in veel bedrijven een (te) belangrijke rol. Vaak zijn de zaken die hierin vastgelegd worden tijdrovend en foutgevoelig. Door een moderne API te realiseren gaat het vastleggen en inzichtelijk maken van veel data volautomatisch én kunnen er geen fouten meer gemaakt worden.

 • We willen de producten uit ons voorraadsysteem op de website weergeven

  We willen de producten uit ons voorraadsysteem op de website weergeven

  Wanneer je veel producten op voorraad hebt is het vrijwel onmogelijk om deze handmatig op de website weer te geven. De wijzigingen alleen al zijn heel moeilijk te beheersen. Middels een API kan dit helemaal geautomatiseerd gebeuren, of je nu in AFAS, SAP of een maatwerk systeem werkt.

We helpen bedrijven ook met:
image description
Webapplicaties

Kleine en grote systemen met specifieke functies zoals een CRM systeem of een intranet. Vaak gekoppeld met andere (interne) applicaties.

Lees meer
image description
API's
Deze pagina bekijk je nu.
image description
Maatwerk websites

Websites en platformen die méér zijn dan een online visitekaartje. Denk aan een productcatalogus of high-traffic blog.

Lees meer
Een digital consultant spreken?
Neem contact op met Nick