Home Blog Gespot: ijzersterk vacaturedesign
Gespot: ijzersterk vacaturedesign
share

If you steal from one, it’s plagiarism. If you steal from many, it’s research. – Wilson Mizner (1876 – 1933)

In een serie artikelen onder de noemer ‘Gespot’ gaan we in op goede én slechte voorbeelden van digital design. 

Online vacaturebanken: boooring

Laatst kreeg ik de vraag of we ervaring hadden in de recruitment branche. Nee, dat hebben we niet echt. Waar we wel erg goed in zijn is kijken hoe ‘de vlag erbij hangt’ op gebied van digital, in een bepaalde branche. Al snel kwam ik erachter dat het een festijn van middelmatigheid is:

 1. Een hoop holle managementtermen die op 20 manieren geïnterpreteerd kunnen worden (zoek je bijvoorbeeld nog een dynamische organisatie?);
 2. Weinig concrete beloftes (marktconform salaris);
 3. Generieke teksten die voor alle vacatures van een organisatie gebruikt worden;
 4. Inside-out communicatie: het gaat heel veel over het bedrijf, en heel weinig over mij als kandidaat.

Voorbeeld voor de branche: Spielwork

Vanuit mijn rol als digital designer vind ik het heel interessant om websites tegen te komen waar het design is ingezet om onderscheidend te zijn. Veel gaver nog vind ik het wanneer design wordt ingezet om beter aan de daadwerkelijke behoefte van de bezoeker te voldoen. Spielwork doet dat op haar vacaturepagina. Klik je een willekeurige vacature aan, dan word je daar echt blij van.

Webdesign én inhoud passen bij belofte

Spielwork belooft op haar homepage ‘Vacatures zonder verkooppraatjes’. An sich al een zeer verfrissende belofte in recruitment-land. Het gave is dat Spielwork deze belofte ook echt inlost. We kijken naar een aantal modules (blokken op een pagina) van Spielwork die hun positionering echt bewijzen.

De header

De header biedt de bezoeker lekker veel informatie, toch is deze heel goed te scannen. Dit komt door de gestructureerde weergave met iconen, koppen en een grafiekje. Je ziet een aantal kenmerken van de functie (inclusief het aantal uren dat je gaat werken én of er van je verwacht wordt dat je in het weekend werkt):

 

 

Praktische uitdaging

In elke functie krijg je te maken met uitdagingen in de praktijk. Spielwork omschrijft een typische uitdaging en laat ook zien hoe de organisatie in kwestie deze aan zou pakken. Op die manier kun je kijken of zo’n soort oplossing ook in jezelf op zou komen.

 

 

Hoe ziet een dag eruit

Als potentiële werknemer is het natuurlijk heel interessant om te zien hoe de verschillende dagen verlopen, wanneer je eenmaal ergens werkt. Spielwork vraagt toekomstige collega’s om te vertellen over de leukste én de minst leuke dag van de week. Op die manier schetsen ze echt een waarheidsgetrouw beeld.

 

 

Groeipad

Ten slotte is het als potentiële werknemer natuurlijk enorm interessant om te zien welke carrièrekansen er in het verschiet liggen. Dat wordt gedaan middels de groeipad module:

 

Complimenten

Spielwork doet online wat ze belooft, en daarvoor maakt ze gebruik van digital design. Complimenten, ook aan het bureau dat hen daarbij (waarschijnlijk) geholpen heeft.

Contact

Geen irritant salespraatje of hyperactief funnel-management. Gewoon ouderwets een vraag stellen en snel antwoord krijgen.

Je kunt ons ook bellen op 024 8200 231

  • Dit móeten we mededelen:
   Wanneer je op versturen drukt ga je akkoord met ons privacy policy.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.